LehoczkineTesinszkiRita

Név: Lehoczkyné Tesinszki Rita
Cím: Dunaújváros
Telefon: 06-30-470-9401

Email:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Weboldal: www.pillimollibaba.hu

 

Volt egyszer egy lány, aki elindult egy úton, mely színes ajtókkal volt szegélyezve. Az ajtókon izgalmas feliratok lógtak hívogatóan, hogy benyissanak rajtuk. A lány nagyon kíváncsi volt, így sok érdekesnek látszó ajtón benyitott. Belépett a hímzés, varrás, bőrmívesség, foltvarrás, nyelvtanulás ajtóin, de mindez nem volt elég, ezért tovább keresgélt. Úgy érezte, vár még rá egy sokkal izgalmasabb ajtó is, amely mögött élete végéig elidőzhet. Így esett meg, hogy megpillantotta a - Babakészítés- feliratot. "Ez lesz az!"- kiáltott fel, és már benn is volt.

 

Mindez több mint 20 éve történt. Az egykori lányból, azaz belőlem mára családanya lett, de még ma sincs vége az ajtó mögötti világ felfedezésének. A kíváncsiságom megmaradt, így minden-nap  új kihívások elé nézek. Az ötleteimből általában valóság lesz, de a megvalósult álmok csak akkor válnak teljessé, ha másokkal is megoszthatom az alkotás örömét.

 

Szeretném, ha ennek a varázslatos  világnak az örömeit, szépségeit, értékeit mások is élveznék velem együtt, ezért készítem babáimat,a PilliMolli babákat gyermekeknek, anyukáknak vagy egyszerűen csak azoknak, akik szeretik őket.

 

Rendszeresen részt veszek pályázatokon, kiállításokon. Az idei Országos Babakiállítás és Versenyen Emily babám Textil kategóriában harmadik helyezést ért el.

 

 

2014 óta vagyok tagja a Fehérvári Kézművesek Egyesületének.

 

Kiállítások ahol munkáim megjelentek:

 

1. -  2015 - A Magyar Kézművesség-2015 kiállítás, a Magyar Kézművességért Alapítvány által meghírdetett pályázat válogatott anyagából rendezett kiállítás.

Duna Palota-Klementina és Falk Miksa terem

2.  - 2014- Magyar Kézműves Remek -Vajdahunyadvár- 2014, július

3. -  2009- Önálló Babakiállítás - Sárbogárd

4.  - 1999 - önálló babakiállítás - Dunaújváros, Munkás Művelődési Központ