SchneiderTamasne  

Név: Schneider Tamásné            
Cím:  
Telefon:

 

 

Email:

 
Weboldal:  

 Gyerekkoromban édesanyámtól tanultam meg a hímzés, kötés, horgolás alapjait. A hímzésen keresztül nagyjából megismertem a különböző tájegységek motívum világát. Szerettem rajzolni, ismerkedtem a fazekas mesterséggel. A környezetemben nem volt szövőszék, eszembe sem jutott, hogy textil előállításával foglalkozzak.

Az életem úgy alakult, hogy közgazdász lettem, egy nagyvállalatnál gazdasági szakértőként dolgozom. A családom és a munkám mellett a kevés szabadidőmben éveken keresztül ruhákat varrtam, kötöttem, hímeztem, foltot varrtam és 2013-ban megtanultam fonni. Időközben a gyerekeim kirepültek a családi otthonból hirtelen rengeteg szabadidőm lett. Ekkor elkezdődött valami más dolog az életemben. Jött a gondolat, hogy a fonalammal valami mást is lehetne kezdeni, mint kötni. Belopódzott a gondolataimba az ötlet, kellene egy szövőszék. 

2015. év nyarán kezdtem el szőni tanulni. 3,5 év rendszeres szövés után tudom, megtaláltam azt a tevékenységet, amit életem végéig a legnagyobb érdeklődéssel és lelkesedéssel fogom tanulni.

 2017. évben pályáztam a hevesi Országos Szőttespályázaton, ahol különdíjjal ismerték el a munkámat, ahogy a hagyományos szálbehúzásos technikát (csáncsálás) alkalmazom a modern kendőimben.

2018. évben a békéscsabai Textiles konferencián 3. helyezést kaptam a szilágysági mintás szőtteseimmel.

Az elmúlt évben több munkámat is zsűriztettem. Szeretnék egyszer egy kézmű remeket is készíteni. Szeretnék egyszer népi iparművész címet szerezni.