SzabonePalErika

Név: Szabóné Pál Erika
Cím:  
Telefon:  06/70-593-8539

Email:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Weboldal: FB: Erika Shea vajas szappanok

  

 

Szabóné Pál Erika vagyok, szappankészítő, vegyész technikus, gyógyszertári szakasszisztens

Az érettségi körül került kezembe Mária Treben Egészség Isten patikájából c. könyve, mely nagy hatással volt rám. Csodálatos gyógyító hatásukat ma is kihasználom, belsőleg teaként alkalmazva, és az általam készített szappanok alkotórészeként is.

1986-ban általános vegyész technikusi képesítést szereztem Budapesten. Visszagondolva, talán a sors akaratából történhetett, hogy az egyik vizsgatételem az ELSZAPPANOSÍTÁS volt. Akkor persze még nem sejtve, hogy valaha szappankészítéssel fogok foglalkozni!

Patikai munkám során számos bőrproblémától szenvedő beteggel találkoztam. Sok-sok szteroid tartalmú kenőcsöt adtam ki és kevertem ki a betegeknek orvosi rendelvényre.

Elgondolkodtam: Vajon mi okozza ezt a sok bőrallergiát, mi produkálhat gyulladásos, ekcémás bőrtüneteket?

Lehet, hogy túl sok szintetikus, kémiai anyagokat, mesterséges színezékeket tartalmazó higiéniai termékeket használunk? A válasz igen! A mérgek felhalmozódnak, nem tudnak kiürülni, károsíthatják nem csak bőrünket, de szervezetünk működését is negatívan befolyásolhatják.

Meggyőződésem, hogy vissza kell térnünk a természetben található alapanyagokból készült, vegyszermentes kozmetikumok használatához. Én ehhez elsőként a tusfürdőt, habfürdőt cseréltem le természetes szappanokra. Célom, hogy minél többen ezt tegyük.

Négy éve kezdtem el a főállásom mellett szabadidőmben szappant készíteni családom, ismerőseim számára. Szappanjaim készítéséhez fő komponensként Shea vajat használok  Az Afrikában élőa Kerité fa, melynek terméséből nyerik a Shea-vajat. A Shea vaj hidratáló, bőrtápláló hatású. Megnyugtatja, regenerálja a bőrt és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Rendkívül jó hatása van a száraz, viszkető, ekcémás bőrre.

Szappanjaim nagy részében nincs hozzá adott illóanyag, a gyógynövények, a virágok természetes illatot adnak, az illatos szappanokhoz pedig 100% természetes illóolajat használok, és természetes színező anyagokkal színezem őket. A Shea vajon kívül használok kókusz, oliva, napraforgós és pálmaolajat az optimális bőrápolás elérése érdekében.