00IMG 0860 

A móri Lamberg kastély ad otthont

december 3-tól ennek a gyönyörű,

adventi hangulatú kiállításnak.

 

  

Részlet Szenczi Jánosné, a Fehérvári Kézművesek Egyesülete elnökének megnyitójából:

Bodáné Fenyves Zsuzsa, a Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagja, az egyesületünk honlapján a következő sorok olvashatók a neve alatt:

Kedves barátok hívtak az egyesületbe pár évvel ezelőtt, szívesen veszek részt a jeles napok előkészületeiben és az asszonyműhely foglalkozásain. Hálás vagyok, hogy az élet elém küldött egy ilyen lehetőséget és én megpróbálom minden pillanatát élvezni.

Öszinte vallomás ez, biztatás és iránymutatás másoknak is. Zsuzsa 40 évig óvónőként dolgozott. Elsajátított több olyan kézműves technikát, mint a tojásfestés, a bútorfestés, a mézeskalács készítés, a varrás, a hímzés, melyeket aztán szívesen alkalmazott munkája során, mikor a gyerekekkel foglalkozott. Nyugdíjba vonulásával bezárult egy ajtó, de helyette kinyílt több másik ajtó. Varrás és hímzés, a színek és formák csodálatos világa, amely régóta rabul ejtette, s most ezekre több idő jutott. Régóta foglalkozik már egy olyan technikával, amit magyarul foltvarrásnak nevezünk.

 

Aki bekapcsolódik egy kézműves közösség munkájába, sok-sok technikát elsajátíthat, fejlesztheti tudását. S közben megismeri az alkotás örömét és a közösséghez tartozás örömét.

Zsuzsa több ilyen közösségnek a tagja. Varr az iszkaszentgyörgyi „Házicérnák” Foltvarró Műhelyben, és vele indítottuk el a Fehérvári Kézművesek Egyesületében az Asszonyműhely foglalkozásokat. Asszonyműhely foglalkozás minden hónapban egy szombaton, Asszonyműhely tábor nyaranta. Ezeken az alkalmakon Zsuzsa lányok és asszonyoknak tanítja a varrást kézzel és géppel, a díszítő hímzőöltéseket, egy-egy használati vagy díszítő tárgy aprólékos elkészítését, s közben alkotó közösséget teremt maga körül.

A kiállítás december 22-ig tekinthető meg.

Nyitvatartás: kedd-péntek: 9-18 óráig

szombat: 10-15 óráig

vasárnap: 1018 óráig


A képeket a Galériában itt lehet megtekinteni.