img 03062017. augusztus 17-20. között a Népművészeti Egyesületek Szövetségének szervezésében tartották meg a 31. Mesterségek Ünnepét a Budai Várban. A Szövetségnek sok-sok egyesülete képviselteti magát ilyenkor mesterség-bemutatókkal, műhelymunkával és népművészeti kézműves termékek árusításával.
Az idei évben a hímzés kapta a főszerepet, így az ország minden tájegysége motívumkicsének hatalmas csokrát lehetett megcsodálni. A gazdag minták, a kiállított gyönyörűséges mintadarabok igazai csemegét jelentettek az érdeklődőknek.

A Mesterségek Ünnepéhez kapcsolódva került sor a Reformáció történelmi és kultúrális öröksége az élő népművészetben című országos kézműves kiállítás megnyitására a Reformáció 500. évfordulója alkalmából. A Budapesti Történeti Múzeum Gótikus termében a régiókban már kiállított munkákat lehetett megtekinteni. Az országos kiállításra a  válogatást szakmai zsűri végezte.
Büszkék vagyunk egyesületünk tagjaira, akik szép munkákat adtak be a kiírt regionális pályázatra, ezeket a helyi kiállításon júliusban már megcsodálhattuk. Nagy örömünkre, az országos kiállításon az alábbi egyesületi tagjaink munkáival ismét találkozhattunk:

Gerebics Lajosné hímző
Jakab Andrásné csipkeverő
Kató Balázs fazekas
Radetzky Jenőné bútorfestő
Sáricz Gyuláné fafaragó
Simó Ágnes – Simóné Béllei Ágnes hímző
Szenczi Jánosné szövő
Vincze Mátyás papírmerítő

Az országos kiállítás 2017. szeptember 3-ig látogatható.

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete 30 fővel 4 napon át részt vett a Mesterségek Ünnepén a Budai Várban. A látogatók között nagy sikere volt a folyamatosan működtetett Asszonyműhelynek, ahol a Fejér megyei fehérhímzés motívumait, varrási technikáit lehetett a gyakorlatban, a hímző asszonyok kezében megcsodálni.

A képeket a Galériában itt lehet megtekinteni.