IMG 9177"Tojásfestő maraton” családi programunk már évek óta hagyománynak számít a Fehérvári Kézműves Egyesület tavaszi rendezvényei között. Évről-évre mindig nagy sikere van városunkban és a megyében, a húsvétra hangolódni vágyó és készülődő érdeklődők között. Idén is, a szintén már hagyománynak számító, három alkalomból álló Tojásfestő műhely foglalkozásait követően rendeztük meg. Április 8-án 10 – 18 óráig várták kézműveseink az érdeklődőket a Fehérvári Kézművesek Egyesületének házában. ( Székesfehérvár, Rác u.27. )

Igazi családi nap volt, gyerekek nagymamával, szülőkkel érkeztek, felnőttek egyénileg és csoportosan is betértek hozzánk. A nap folyamán berzseléssel, írókával díszítették a hímes tojásokat, melyek  piros festőlében vagy a hagymahéjával színesített vízben nyerték el hagyományos színeiket.  Majd a viasz letörlése után egy varázslat történt, előkerült az írt minta, a tojások csillogtak, ragyogtak a kezünkben.
 A tojásfestés mellett a nap folyamán nagy sikere volt a húsvéti ajándékok, lakásdíszek készítésének is. Sokféle ötletet lehetett megvalósítani, technikákat kipróbálni, mindenki talált érdekes elfoglaltságot akár egész nap is.
Egy nagy családdá alakultak a betérő érdeklődők, együtt alkottak, beszélgettek az egy asztalnál tevékenykedők, majd egy másik kézműves mesterségnél másokkal ismerkedtek meg. A fotók is a kellemes hangulatról mesélnek.

Rólunk:

http://static.fehervar.tv/videolibrary/video_mp4/19691.mp4A képeket a Galériában itt lehet megtekinteni.