img 8650 cropMóron, a Lamberg-kastélyban nyitották meg a „Harmónia textilben-agyagban”  című kiállítást december 27-én. Szenczi Jánosné, Kováts Judit és Tóthné Albrecht Anikó - a Fehérvári Kézműves Egyesület tagjai -  munkáit csodálhattuk meg.

Várakozva léptünk be az ajtón, és elénk tárult egy varázslat.
Zsuzsa szőtteseihez, ünnepi terítőihez könnyű volt megtalálni Judit színben hozzáillő, lágy, kerek formájú agyag edényeit. Mintha csak előre megbeszélték volna, de nem, szívből jött ez a harmónia, egymástól függetlenül alkottak.
A meghitt gyerekkuckóban, Anikó vidám babái, állatfigurái, Zsuzsa meleg színű gyapjúból szőtt falvédői, terítői és párnái között visszarepültünk az időben.
Mindhárman meleg színekkel dolgoztak, jó volt elidőzni egy-egy kiállított tárgy-együttes előtt, és átélni a látványt, az összhangot. A kiállításon nézelődve ráébredtünk arra, hogy az alkotók kapcsolódnak egymáshoz, szívvel-lélekkel dolgoznak, a puha természetes anyagok és a gömbölyű formájú agyag munkák kiegészítik egymást, összetartoznak, megnyugtatnak.

A megnyitót Fenyves Péter, Mór város polgármestere, Jakubek Tiborné a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház igazgatója gondolataival, Szenczi János és Szigeti Ferenc gitáron megszólaló dallamaival nyitották meg.

Köszönet a rendezőknek, akik észrevették mindhárom alkotónál a harmóniát, és a kedves berendezéssel még fokozták a hatást.


Sokat jelent a kiállítás megtekintése szívnek és léleknek is! Várjuk a látogatókat, megtekinthető december 21-ig, az intézmény nyitvatartási idejében.

A képeket a Galériában itt lehet megtekinteni.